Dagen I

Då är Ipred kommen och vi har tagit ett steg närmare storebrorssamhället. Ipred innebär i korthet att musik- och filmindustrin har rätt att kräva personuppgifter direkt från internetleverantörerna om de misstänker olaglig fildelning, utan att gå via polisen först.

Om man nu pysslat med olaglig fildelning och skulle ha oturen att åka dit så ska man ha is i magen. Det första/enda som förmodligen händer är att man får ett brev hem som säger hur dum du är och att Piff-Paff-Diddy-Daddy och Britta Spjut nu svälter. Det kommer säkert också stå att du sluta upp genast och betala in de 43 miljoner kr som de nu förlorat på något du gissningsvis inte skulle ha köpt iaf. Betala för helvete inte in någonting! Ska det betalas något ska detta göras upp i domstol, inte via brev.

Skulle de komma och ringa på dörren, likt en agressiv Jehova anställd av Radiotjänst, ska du inte heller släppa in dem eller lämna ut din dator. Svensk lag gäller även här, de måste ha polisen med sig och ett fint påskrivet papper på att man får göra en husransakan.


Kan man gömma sig för storebror?

Vill man av någon anledning vara hemlig på nätet kan man kan testa de företag som erbjuder anonymitet på nätet som Dold, Relakks och Flashback. Viktigt att veta är att dessa lyder under svensk lagstiftning och måste ge ut personinfo till polisen om det finns misstanke om brott som ger minst 2 års fängelse. Musik- och filmindustrin behöver de dock inte lämna ut uppgifter till.

Kryptera sin hårddisk är ett bra tips om man har känslig information på den som man inte vill att någon annan ska ta del av.


Men nu ska ni inte deppa över Ipred, lågkonjuktur och annat elände. Stäng av era datorer och spring ut i skogen lek älg! Fint väder har vi fått idag så det är inget att tveka på!

Naturisten


Kommentarer
Postat av: Bim HD

Hm... syns ute i skogen då? eller? :P

Må så gott... jag vill vara katt... en katt för sin hatt, eller vad det är han nynnar på - Aristocats... ehh, hur det nu stavas - jag är ju katt...

2009-04-01 @ 21:43:13
URL: http://sjoebacka.se/wordpress/
Postat av: Helen

Ipred - har läst ordet några gånger de senaste dagarna, men har inte haft en aning om vad det innebär. IT-idiot som jag är, så vet jag inte hur man gör när man fildelar - Big Brother får därmed knacka på någon annans dörr! ;-)

2009-04-01 @ 22:12:20
URL: http://hihellohelen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0