Hyllor och spiror

Ja det blev melodifestival, och jag led. Jag antar att jag får göra en egen sumering av detta elände och säga om jag tyckte rätt låt vann i denna misär. Men först en eloge till hon som leder spektaklet.... vad hon nu heter. Gillar hennes ganska dåliga humor. Jessica Andersson var inte tokig heller i början i den där vita kreationen.
Ok, vi tar väl och betar av låtarna i ordning.

1. Agnes: Vad ska man säga. En intetsägande dussinlåt som allt annat man hör på radio idag. Looken sen då, dålig Maria Caret/Beyonce-kopia (mmm... Beyonce *drool*)

2. Star Pilots:
Buuuuu!! RIP OFF!! Waiting for a star to fall möter Eye of the tiger! Och vad i helvete var vitsen med gruppen. De tre som skapade "gruppen" var alltså några av de tre fjantarna som dansade? Den fjärde fjanten kom med för han kunde yla? Hur kommer man ens på något sånt här tragiskt?

3.Susanne Alvfengren: ZzzZZzzZZZzzZZZzZZZzzZZzzZZzz.... går och tar mig en kopp kaffe.

4. Sahlene och Maria Hukanågonting Storeng: Jävlar i havet! Kollar spirorna på Sahlene! Kolla urringningen och hyllan på norskan! Här började man fantisera! .... låten kommer jag inte ens ihåg...

5. Thorleifs: När jag såg "sångaren" i sin trånga fejkläderkavaj och hörde eländet gick jag ut i köket och skar mig med en osthyvel för att slippa smärtan.

6. Sarah Dawn Finer: Antingen var låten totalt intetsägande eller så var det blodförlusten som gjorde att jag inte begrep mig på det hela.Ok, vi lämnar denna låt.. Moving on (mohahaha, vad säger ni om den ordvitsen?)

7. Next Three: Tog ca 30 sekunder innan jag hoppade upp ur soffan och sprang ut på toaletten och spydde som en kalv. De där gossarna måste vara mobbade i skolan... eller kommer iaf att bli. Måtte de byta namn, flytta och börja ett nytt liv någonstan. Ett kloster i Tibet är nog en bra början.

8. Malena Ernman: Om man nu ska göra det något sånt här kanske man skulle ta en titt på filmen The fith element och spana in den blåa operasångerskan där i. Lite mer röj och inte så seriöst. Men en golfapplåd för att hon vågade.

Så vann rätt låt? Nej! Inte enligt mig... eller ja.. jag kommer ju inte ihåg låten men jag ger segern till benen och hyllan, dvs Sahlene och jäntan. Ett tröstpris ger jag till Jessica Andersson. De töserna gav ju lite "underhållning" iaf! Mer sånt på Ettan och Tvåan så finns det en vits med TV-licensen.

Jag får väl bjuda på lite finstämd musik nu istället. Nine inch nails med låten Head like a hole. Klippet är från live DVD'n All that could have been.

Lattjo med sång och pling och plong



Den håriga damen

Kyckling och ris svängde jag ihop till kvällsmat idag. Enkelt och gott. Nu sitter jag och funderar på om jag ska åka iväg och våldgästa en polare. Här kan jag ju inte sitta och häcka hela kvällen. Det som skrämmer mig lite är att det förmodligen blir till att titta på melodifestivalen isåfall. Men men, det kanske finns något ögongodis bland danstöserna som räddar kvällen.
Här kommer ännu en bild tagen av moi. Katt no2 är det denna gång. Hera heter hon och är en blandning av Norsk skogkatt och vanlig bondkatt. Sex år ung, bestämd och ska dricka färskt vatten ur kranen. Förövrigt ser ni en Fender Stratocaster på bilden och det stämmer att det inte finns några golvlister ännu i rummet hon är. Ska ta tag i det, lovar!
Nepp, åka iväg var det ja.

Mot Sherwoodskogen!





Betty Vroom

Då har man varit uppe på berget och gått en sväng tillsammans med mor. Halt som fan var det så det var bättre att bredvid stigarna än på dem. Det tog sin lilla tid med det kändes förjävla bra när vi kom tillbaka till bilen igen. Sen blev det en sväng till ICA oxå. Äta bör man, annars dör man! Sen tuffade jag hemåt och har nu plockat in maten och sett att tvättmaskinen har gått klart så nu får jag ställa mig att hänga upp kallingar och strumpor. Får allt ladda en maskin till sen.
Tänkte ta och slänga upp ett par bilder nu på min kära bil. Det är en Honda Civic TypeR GT. R står för Race så det är en fartmaskin. Ingen turbo som så många andra bilar är men denna å andra sidan varvar upp till 8300 innan varvstoppet slår till. Det gör att den har ett fint purrande motorljud. Jag pendlar ju varje dag till jobbet, en sträcka på totalt 7 mil, och detta är absolut ingen ekonomisk bil... men ack så rolig färden blir! Så här är hon, skitig och med små vinsterostar, Betty!

Catch me if you can






Nyvaken

Jahapp, då sitter man här igen. Halvt påklädd och med grus i ögonen. Hades sitter bakom mig på soffan och njuter av solen som kommer in via fönstret, som den lilla soldyrkare han är. Jag funderar på att gå ned och brygga lite kaffe och äta upp resterna av gårdagens pizza. Men först måste jag se om det har kommit ett nytt avsnitt av Battlestar Galactica!
Ja, jag är en riktig si-fi-nörd. But what to do, what to do? Det går ju nästan hand i hand att vara tech-freak och kolla på si-fi precis som att shoppinggalna tjejer kollar på Sex and the City och liknande... i stora drag iaf.
Några planer förutom att åka och handla idag har jag inte. Får se vad som kan tänkas hända. Måste jobba en timma eller två i helgen för att göra några uppdateringar, men jag kanske sparar det till imorgon.

All E.T.'s aren't nice

Hades lapar sol

Kolla skrevet

Här är han! Hades! Katten, myten, legenden. Den nioåriga orientalen med halvt amputerad svans ligger och skaver på mattan i datorrummet. Fick en bild på honom från hans kanske bästa sida. Eller kanske inte... det är ju betraktaren som får avgöra detta. Det lilla livet bräker som ett får och ska alltid vara där man är. Han kan iofs spendera hela dagen i sängen om han får. Har man några polare på besök eller fest ska han vara i centrum, och drar sig inte för att nalla lite Dooleys(!) om han kommer åt. Han har även en hårbandsfetishism så han pillar gärna tjejer i håret om de har en toffs eller liknande. Sån är han, Hades!

Hades ligger och skaver på mattan

Nej, jag bits inte... för det mesta iaf

Ha! Jag har nu tagit en såndäringa bild på mek själver där man håller kameran i ena näven o klickar på måfå! Guu vad hemskt det blev men nu har jag en profilbild! Woohoo! Jag är någon!

1337


Raap!

Hej bloggen! Då sitter man här igen. En småstressig arbetsdag är slut och man har äntligen två dagars vila. Innan jag stack från jobbet så började en SQL-server bete sig underligt och detta beror på en programvara som några konsulter fixat med. Jag lämnade detta i knät på den som köpt in eländet och åkte därifrån. På vägen hem ringde jag syster och undrade om inte hon ville ta en fika, viket hon givetvis ville. Efter fikat sprang vi och tittade på en kamera åt mig. Jag slog till så nu ska det snart börja komma upp lite personliga bilder här. Efter kamerainköpet följde jag med syster in på Lindex och såg att det jobbar en söt tjej där inne, hubba-hubba tänkte jag.
Nu sitter jag här och päser efter en pizza, en liten bit är kvar till frukost, och pillar lite med kameran. Får se om det blir några konstverk ikväll. Föga troligt då första ölen redan har slunkit ned. Ska ta och försöka vara lite artig och svara på kommentarer jag fått medan jag kan stava som folk!

Skål!

Uh... välkomna

Såg precis att det har varit rena flodvågen av besökare då min kära syster länkat hit via sin blogg (nu behöver jag säkert inte länka tillbaka dit då ni alla gissningsvis kom därifrån, men jag är en sån himla hyvens kille). Vad annat kan jag göra än att hälsa er välkomna så hjärligt  välkomna skall ni vara. När det kommer fint besök ska man ju även bjuda på något, typ snittar eller något annat trevligt. Snittar är ju dock svårt via webben så det får bli en låt från den skiva som namgivit denna blogg, Never let me down med Depeche Mode från skivan Music for the masses. Depeche Mode som jag förövrigt tycker är typ världens näst bästa band, första- och tredjeplatsen innehas av Nine inch nails. Efter det är det svårt för mig att placera dem i någon ordning.
Detta klipp är från DM's turné -98, jag såg dem då i Göteborg. Det är förmodligen den bästa konsert jag har varit på. Stämningen, publiken och såklart DM var på topp den kvällen. Detta kan tyvärr inte återfinnas i ett klipp från tuben men ni får använda fantasin lite!

Reach out and touch faith


En sak till...

.. jag ska försöka fixa en kamera och fota saker och ting. En prylgalning som jag borde ju ha en ändå.

Flash

Det luktar skumt

Det var jackan som hade anlänt till postens utlämningsställe. Den passade perfekt!  Dock luktade den lite skumt, förmodligen plasten den låg i som satt sina spår. Duktig som jag är sprang jag ned till tvättmaskinen för att tvätta den. Läste tvättrådet och där står det såklart handtvätt. För helvete! Här lever man i en modern it-värld och så står det handtvätt! Tror de att man ska springa ned till lokala ån och tvätta eller? Jag slängde in jackan på en snabbtvätt i 30 grader, det blir nog sketabra! När jag nu pratar om såna husliga sysslor som tvätt kan jag ju passa på att skryta med att jag har även dammsugit huset och startat diskmaskinen. Redig karl reder sig själv eller själv är bäste dräng som man säger.

Karlakarl

Snart slut på tunneln

Fredag imorgon så bara en dag till att jobba innan två dagars härlig ledighet igen. Har inga planer för helgen men att bara slappa och göra absolut ingenting är något jag är bra på. Raka motsatsen var det dock idag på jobbet. Inga möten men ganska hektiskt. Löneprogram som inte fungerade, och lön vill man ju ha, och massa andra småsaker som bara jävlades. Ovanpå detta ska det helt plötsligt i panik börjas installera en Sharepointserver för en avdelning anser sig behöva detta. Den påbörjades iaf.. får se om jag hinner färdigt med den imorgon.
På vägen hem svängde jag in på Statoil och tvättade bilen. Det skär i mitt hjärta när jag kör in bilen i en automattvätt. Men med tanke på hur skitig älsklingen var så var det behövligt. Nu ser jag igen att den är svart. Får lämna in den på rekond till våren. Vad för bil jag har? En Honda Civic Type R -08. Brumbrum säger den och allt ni ser är ett svart streck på vägen!
Nu ska jag iväg och hämta ett paket. Kan det vara det jag ropade in på Ebay i fredags? Fortsättning följer...

Vrooom

Hoppas på fet loot!

Då var man mät och belåten. Stekte på två hamburgare och la dem mellan Frisco-bröd, mumma det. Nu ska resten av kvällen spenderas i Azeroth. Ja alltså världen i World of Warcraft. Raid ikväll så vi är 25 lagom vuxna personer som leka lite! För er som inte har en aning om vad detta är kan spana in klippet nedan. Men riktigt så nördig är jag inte... tror jag.. eller?

KKTHXBB


Blöt i byxan

Då har man spenderat hela eftermiddagen i möte igen. Fast tillskillnad från många andra möten var detta ett kul sådant. Vi hade besök av en tekniker/säljare från HP som vi bollade idéer med om hur vi ska bygga om nätverket och dra igång ett trådlöst nät. Nu skulle jag kunna börja dra upp en 2438st treställiga förkortningar för er på olika sorters it-termer som vi gick igenom och ännu ett gäng förkortningar på hårdvara som vi är sugna på... men hoppar över detta då jag inte vill skrämma er. Vi kan sammanfatta det hela med att ett teknikfreak som jag var lite blöt i byxan efter mötet! Nu ska bara prislappen sättas, men den diskussionen överlåter jag åt andra!
Annars är det fullt upp på jobbet med att förbereda inför en utbildning i nästa vecka med deltagare från hela världen. Datorer ska konfiggas för olika språk, vi har t ex fixat en på kinesiska... och då vi inte förstår det kan vi bara hoppas på att det har blivit rätt. Sen har vi satt upp ett nytt vlan för utbildningsrummet så det är skilt från vårt huvud-lan så ingen obehörig kan komma åt det o en massa annat tekniskt mumbojumbo. Jobbar och sliter gör jag iaf, så det så! ;)

Din kaj i cyberrymden

Abstinensen kickar in

Fan, börjar klättra på väggarna här nu. Mitt sockerbegär suger i magen likt en gammal skogshuggare kräver bruna bönor och fläsk. Inga kakor i skåpet och ingen Coca cola i kylen. Min utväg är väl att blanda till ett rejält glas O'boy. Eller så får jag försöka ha lite karaktär och stå emot suget. Tror jag har nån klementin kvar... innehåller socker... men nyttigt... eller?


Tillbaka från mörkaste skåne

Då var man äntligen hemma igen efter en dag nere i Lönsboda i mörkaste skåne. Känns som att detta ställe ligger mitt ute i ingenstans och på vägen dit kan man passera genom orter som Tjurkö, Börlarhult och Hå. Inget ortnamn slår väl iofs Horsås men det ligger någon annanstans.
6-7 timmar har idag spenderats i bil och resten till att springa runt att få in användare i ett nytt system. Vad man kan förundras över en dag som denna är att många är rädda för minsta förändring när det gäller datorer. Första frågan jag oftast får vid uppgraderingar är "Ser det likadant ut som förut?". Mest för att de verkar vara rädda för att inte hitta rätt och detta pga ett vant beteende att göra saker i en viss följd eller att något alltid ska finnas på en given plats på skärmen. Jag brukar säga att de inte ska vara rädda att testa sig fram. Datorn kommer inte att explodera vid ett feltryck och misstag går att korrigera. Förändringar är ju kul! Nytt är kul! Ny teknik är kul! Tänk om allt skulle vara som det alltid varit. Man skulle ju dö av tristess till slut.
Nej nu får det bli en balja kaffe och senaste avsnittet av 24, som skvalpade omkring i cyberrymden imorse. Har ju gått och undrat i en vecka nu vad männens man, Jack Bauer, ska råka ut för härnäst. Det bästa vore en duell mot Chuck Norris så man får reda på vem som har mest hår på bröstet!

Peace, love and metal

Räv eller chinchilla, bäver, spelar ingen roll. För mig är det hår!

Ja så lyder en fritt översatt textfras ur låten Animal med gruppen Prick. Grupp kanske förresten var fel ord. Likt Nine inch nails är Prick mestadels en person, Kevin McMahon. Prick släppte iaf en skiva i mitten 90-talet utan namn med ett gäng sköna låtar på. På denna tid lät de väldigt annorlunda det mesta annat folk lyssnade på, så det var kanske inte konstigt att skivan släpptes via Trent Reznors skivbolag Nothing Records (vars mest kända artist förmodligen är Marilyn Manson).
Prick släppte ytterligare ett album runt 2002 The Wreckard för egen maskin som såldes via gruppens hemsida. Rätt bra skiva det med, men kan enligt mig inte mäta sig med den första. Ett annat projekt herr McMahon har varit inblandad i är Lucky Pierre. Bitvis bra de oxå.
Ja ljuva 90-tal, så mycket bra i musikväg det kom under det årtiondet. Det fanns fortfarande skivaffärer man kunde gå och botanisera i. Idag ska man tydligen gå till Statoil för att köpa skivor och där har de bara de utvalda artisterna från de stora skivbolagen, dvs de som körs om och om igen på alla reklamradiostationer. Så förbannat tråkigt!

Now I'm nothing


 

Äntligen hemma efter en lång dag

Då var man äntligen hemma igen efter en ganska jobbig dag på jobbet. Två långa möten och förberedelser inför en tripp ned till Skåne imorgon. Nu låter det kanske inte så jobbigt med möten men det kräver sin kraft när man måste debattera för att få sin vilja igenom eller få andra förstå hur man menar. Speciellt när man försöker hålla en hyggligt säker och stabil IT-miljö och måste försvara sig hela tiden varför man inte tillåter det ena eller det andra.
Min kära PS3'a är nu inlämnad på OnOff för att bli ivägskickad och styckad av elaka troll som förhoppningsvis kommer säga att det är ett fabriksfel, annars blir jag riktigt putt!
Nu ska jag ta och mickra lite pannkakor och leka lite med min nya mobil som kom idag. Det är en Sony Ericsson W595 som förhoppningsvis räcker åt mina enkla privata behov vad det gäller en mobil. Ringa, sms'a och ha idiotiska låtar som ringsignaler!

Puss i ljumsken

Min lilla kära PS3'a är död!

Här skulle man sätta sig banga skiten ur det nyinköpta spelet. Satte in skivan i PS3'an och så vägrar den läsa skivan. Skitskiva tänkte jag och att jag får byta den imorgon. Satte då in GH3 istället och märkte att det inte heller startade. Provade då i panik fler spel och flera Blu-Rayfilmer men det hände naaaadaaa. Blu-rayläsaren har väl gått åt helvete och den kära garantin har såklart gått ut. Så nu sitter man här och undrar om man ska behöva lägga ut 4 lakan på en ny PS3'a. Har haft en tuff period bakom mig så det är lite knappert med både det ena och det andra och så händer detta som nån sur grädde ovanpå det gamla rotmoset. I need a hug!
Har surfat lite tuben för att muntra upp mig lite och Eddie Izzard kan alltid lysa upp i mörkret. Här kommer ett litet klipp ur en sketch av herr Izzard, illustrerat med lego!

Hejja tuben friskt humör!

 

Jag är som ett litet barn

Då har man varit lite duktig idag med att ha skottat garageuppfarten. Den lilla snöhinna som är kvar där nu smälter så fint i det nollgradiga vädret och kommer nog frysa senare inatt till en härlig isgata, som jag säkert kommer halka på imorgon bitti när jag ska bege mig till jobbet. Förmodligen bryter jag väl lårbenshalsen. Vi som är lite äldre ska ju tydligen kunna knäcka den rätt lätt.
Har även hunnit med en promenad med mor och syster och dessutom varit och snott mat hos mina päron. Tar ju på krafterna att gå och en man som jag behöver ju äta en 43000 kalorier om dagen för att ens kunna andas.
Efter gårdagens trummande i Rockband har ju ni varit iväg själv och köpt eländet. Nu jävlar ska det spelas och trummas så grannarna vräks! Undrar när jag ska bli vuxen egentligen? Men men, är man pryltokig så är man. Mot PS3'an!

Puss

Jävla snö

När jag skulle åka hemåt inatt fick jag börja med att gräva fram bilen. Jävla snö till att ställa till det! Nu får man dessutom snart ge sig ut och skotta garageuppfarten. Jag har ju massa annat jag måste göra som... ja.. du vet... Ok, jag har inget mer förnuftigt att göra men jag är en lat jäkel!
Jag tänkte nu bjuda på en låt som är bra, enligt mig då, och har en underbar video till. Det är t.o.m. den ocensurerade varianten, trodde inte jag skulle finna den på tuben!
Se, lyssna och njut av Trent Reznors (aka Nine Inch Nails) mästerverk Closer från skivan The downward spiral.

Möllenöh


Dagen efter...

Hej, god dag och hjärtligt välkomna hit till denna blogg. Jag hoppar väl rakt in i gårdagen. Hade lite förfest med två tjejer innan vi begav oss ut i den lilla stadens sjövilda nattliv. Första stället vi kom till var hyggligt dött så efter en stund där och efter att en av tjejerna fått en riktigt odräglig idiot efter sig, det var faktiskt inte jag, drog vi vidare. Innan vi stack hade jag dock hunnit beställa en rosa jävla fjolldrink med massa sprit i och ett tomtebloss. Det slutade med att flera andra gick och beställde liknande drinkar så nu ser jag mig som en trendsättare.

På andra stället var det lite mer folk så där vart vi kvar tills det stängde. Jag var till och med uppe på dansgolvet en sväng då bartendern(!?) knuffade ut mig dit. Sen satte jag mig hos DJ'en och dömde ut det han spelade. Jag har nu lovat att ta med bra musik nästa gång jag går dit, då jävlar ska det bli fart på stället!

Då stället stängde så blev vi skjutsade av dj'en (tror han tyckte jag var en himla trevlig person) till en efterfest där jag knappt kände en enda person. Men jag gjorde som jag brukar... gick igenom skivsamlingen.. eller ja.. mp3-samlingen och dömde ut det de lyssnade på där oxå. Kan ju villigt erkänna att jag vid denna tidpunkt var hyggligt rund under fötterna. Kl 4 var jag hemma igen iaf.

Musiken igår var egentligen enbart en låt känns det som, den där jävla Poker face med Lady Gaga. Den spelades frekvent på det första och andra stället och även på efterfesten. Så nu undrar jag såhär dagen efter, bakis som en trappstege inte är, vart är världen på väg? Låten är ju urkass.... men videon.. oj.. den är fin... så tryck på play nedan, stäng av ljudet och njut. Sexistiskt? Japp, i allra högsta grad... but hey, that's me!

Nu ska jag hem till en polare och rocka räva i Rock band!

Köszenöm


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0